maanantai 1. joulukuuta 2014

Hyviä pyöräilyfiiliksiä

1.12.
Olipa mukava pyörällä ajaa uutta siltaa joen yli ja siitä sitten joen rantaa pitkin kotia noin -8 asteen pakkasessa. Kyllä uusi silta rautatiesillan työmatkan osalta voittaa :)

Mika


1.12
Tänään pääsi jo hieman talvipyöräilyntuntumaan, kun töistäni pyöräilin illansuussa kotiin kaupunkikeskustasta ”Rantakylän kaupunkiin”. Kuunpuolikas loisti taivaalla, kaupungin valot sulasta joen pinnasta sekä etu- ja takavalot pyörästä. Nastat rouskuttivat ohutta lumi- ja jääkerrosta, ei livettänyt. Letkeää matkantekoa siis.

Päivän aikana oli pakastunut – peräti viiteen asteeseen, ja hyvä niin. Kovin lauhaa on ollutkin. Pakastumisesta oli myös se ilo, ettei Pekkalan sillan alituksessa sillan kannen poistovesiä satanut niskaan. Sellainen pieni suunnitteluvirhe siitä joen puoleiselta väylältä nimittäin löytyy. Vaiva lienee helppo korjata lisäputkella, joka ohjaa valumaveden väylän sivuun. Vai lieneekö niin? Liukasta tuolla kohden ainakin viime talvina on ko. asiasta johtuen ollut, kun vuoroin sulaa ja vuoroin jäätää.

Kyseisellä reitillä en yleensä pyöräile aivan suorinta väylää eli Utrantietä. En viitsi siinä pakokaasurännissä ja liikennemelussa ajaa. Ranta-Mutalantien kautta on huomattavasti mukavampi ajaa: raikkaampi ilma ja rauhallisempi ilmapiiri sekä idyllisyys: pientalojen ja metsänlaidan takaa vilahtelee Pielisjoki. Hieman pidemmästä matkasta huolimatta reitti on yleensä nopeampi. Risteyksiä ei ole, joten pysähtymättä pääsee, ellei jokin muu liikennetilanne sitä vaadi.

Marko

2.12.
Mukavaa kun on sentään sen verran lunta satanut, että maa on valkoisena, ei ole niin pimeää. Ajelin tänä aamuna töihin vähän normaalia myöhemmin ja ilahduttavan paljon oli ylä- ja alakoululaisia jopoilemassa kouluun kahdeksaksi. Mutta juuri kellään ei ollut valoa pyörässään! Ei pitäisi kyllä olla yhtään noloa valon ja heijastimien käyttäminen pimeässä, päinvastoin...  t. Kukkakypärätäti

Pauliina


Blogin päivittäjän terveiset:
Saimme Joensuun talvipyöräilykampanjaan mukaan vielä yhden henkilön, Marjon. Marjo kertoo olevansa 71-vuotias, aktiivi mummopyöräilijä. Hänen pyöräilijäprofiiliinsa voi tutustua välilehdellä "Talvipyöräilijät".

Käykää kurkistamassa Sirkkalan sillan avajaisjuhlan kuvia Liikenneturva Pohjois-Karjalan Flickr kuva-albumista, https://www.flickr.com/photos/127651681@N05/sets/72157649122690899/

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti