keskiviikko 17. joulukuuta 2014

Räntälasien etsintää ja lehtijulkisuutta

17.12.
Ensimmäistä kertaa tänne kirjoitan talvipyöräilykampanjan alettua. Kaipaisin neuvoa muilta pyöräilijöiltä pulmaani. Suurin ongelma talvipyöräilyssä tällä hetkellä lumi- ja vesisateet ja niissä vielä yksityiskohtaisempana ongelmana lumi joka lentää suoraan silmiin ja muuraa koko näön umpeen.
Onko kellään mitään konsteja tähän miten saisi suojattua näköä sateelta? auttaako lipallinen kypärä? tai ehkäpä kaverien ehdottamat laskettelulasit? :)

Susanna
No se on kyllä inhan tuntuista kun välillä tulee ihan sellaista jäistä tihkua silmiin. Itselläni on sellaiset Lidlin pyöräily- tai urheilulasit, joissa on muutamat eri väriset vaihdettavat linssit, niissä on ihan kirkkaatkin linssit. Niissä on myös tuuletusreiät siinä yläreunassa, niin eivät huurru ainakaan kovin pahasti. Ne toimivat ainakin minulla!
Pauliina

Okei. En ookkaan tajunnu, että sellasiakin on olemassa. Voisin lähteä niitä kaupoista etsimään :)
Susanna


16.12.
Karjalaisessa oli maanantaina juttua perhetalvipyöräilystä laatikkopyörällä. Netissä luettavissa lyhyt versio. Painetussa versiossa enemmän kritiikkiä pyöräilyolosuhteista. Toin esiin ruutukaava-alueen vaaralliset kevyen liikenteen risteykset ja väylät sekä talvihoidon puutteet. Kaupungininsinööri oli samoilla linjoilla. Parannusta on tulossa. Hitaasti, mutta kuitenkin :) http://www.karjalainen.fi/uutiset/uutis-alueet/kotimaa/item/63076-20-vuotta-joensuussa-pyoraillyt-jani-holopainen-lisaa-hiekkaa-teille
Jani

1 kommentti:

 1. Kelvolliset suojalasit tolkkuiseen hintaan saa esim. Biltemasta.

  http://www.biltema.fi/fi/Rakentaminen/Tyovaatteet-ja-suojavarusteet/Silma--kuulo--ja-hengityssuojaimet/Suojalasit-18103/

  Hyvää:
  - edullinen hinta
  - optisesti kelvolliset
  - laaja näkökenttä
  - melko sopiva ilmanvaihto, eivät juuri "huurru"

  Vähemmän hyvää
  - taskussa tilaa vievät (suojalasin yhtenäinen rakenne)
  - kovalla pakkasella (alle -15 °C) kylmät nenänvarren kohdalta (kaksipuoleinen teippi ja pala solumuovia auttaa)

  VastaaPoista